Pedro Arrojo: “és un transvasament conjuntural”

Ahir, Mónica Terribes va entrevistar al Dr. Pedro Arrojo, president de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, al programa “La nit al dia” (en aquest enllaç podeu accedir a la seva entrevista) per parlar, sobretot, de la sequera i les solucions que s’aporten.

En aquest sentit, davant tanta demagògia per diferents interessos, agrada poder escoltar un gran entès en aquest tema que, a més, va ser i és abanderat d’una nova cultura de l’aigua i s’atreveix amb aquest tema tant controvertit, proposant, entre d’altres, un banc d’aigües, o centre d’intercanvi, de mutu acord amb els regants del Segre amb compensacions en cas de necessitat per tal de fer cultius de secà.

Arrojo defensa considera que “el pla de l’ACA és consistent i coherent en matèria estratègica, doncs és raonable al plantejar produir amb mitjans propis a línia de mar, de costa, 200 hectometres cúbics que, fins i tot, permetrà recuperar el Ter al no tenir cap necessitat de transvasaments”, com el del Roine que el mateix Arrojo desmunta, fins i tot, amb “pragmatisme econòmic”, doncs és molt més car per la infraestructura que suposa, però també per l’energia que consumiria al tenir que bombejar l’aigua fins a Barcelona. A més, “ara estem discutint una estratègia de sequera i no un pla hidrològic que ja està fet i garantit amb les dessalinitzadores”. En aquest sentit, Arrojo defensa la política portada a terme per l’ACA com a antitransvasistes, considerant que l’opció de l’Ebre “és un transvasament conjuntural”.

Una entrevista i unes paraules a tenir molt en compte en aquests temps que corren…

3 thoughts on “Pedro Arrojo: “és un transvasament conjuntural”

  1. efectivament, Arrojo la clava i informs. Per molt polèmiques que siguin les mesures, el mètode és essencial i marca formes i continguts.
    Enmig de les batalles i els desencontres, penso: imagineu que haguéssim estat llestos? ara el nostre conseller estaria arbitrant posicions antagòniques dels sectors i territoris i passaria a ser el que marca el tempo i el mètode…ara és impossible, Baltasar ha volatitzat les relacions govern-partit-territori-militants-moviments socials en un exercici insòlit d’irresponsabilitat.
    El tracte donat als companys de l’Ebre és grotesc i inedit a ICV. Una manca de respecte que supera els esquemes.
    Fins i tot, Baltasar, en parlar dels companys de l’Ebre ha dir: “…aquesta gent…”, és brutal!

    el debat continúa.

  2. Lamentablement Baltasar s’ha equivocat, s’ha precipitat i ha caigut en la trampa de cert mitjans de comunicació. El comunicat dels companys de les Terres de l’Ebre exigeixen principalment el que exigeix ICV, el 16 en boca de Guillot, i ahir, 17, en boca de Bosch.
    És important no cremar la nau, encara que sí tractar el tema, sobretot internament, per resoldre molts problemes i fallades que no podem cometre. Nosaltres no ens podem permetre aquests luxes.
    De totes maneres, si vas veure l’entrevista a Arrojo, el que és més lamentable és que amb tot aquest enrenou i despropòsits, s’amaga la bona feina portada a terme per la conselleria. Ara ens em trobat en un problema conjuntural que portarà al traste tot lo bo que hem fet i, malauradament, únicament és això el que perillosament pot quedar. Arrojo ha estat molt clar en tots aquests aspectes. Recomano el visionat de la seva entrevista.

    Salutacions i vaig al blog company!

  3. Fa ràbia pensar que tots els fenomens que van fer d’ICV una força ascendent, estan causant un boomerang polític d’efectes nefastos.

    Jo no dóno la batalla per perduda, però necessitem els revulsius elementals per afrontar el nou cicle.

    Avui l’ha dit molt grossa el Baltasar i lamentablement hauria se de ser matèria de destitució i retirada de confiança de part d’ICV.

    Ha tractat de molt mala manera als companys de l’Ebre. Jo, per simpatia, em sento més de l’Ebre que mai i em considero menyspreat per Baltasar. És lamentable i, de no aturar-ho aviat, ens podem trobar en una fase de difícil resolució.

    Activament, sense deixar la nau, ens anem trobant gent de la base per intercanviar opinions.

    A banda del meu blog, on de manera més personal es tracta el tema…et convidem a dir la teva en el blog de debat:

    http://www.verdiroig.blogspot.com

Deixa un comentari