Davant el transvasament: compromís per Lleida

aigua.jpgIncreïble! Que sí, que no, … Ara resulta que tot era veritat…

Personalment ni comparteixo, ni recolzo el que es pretén fer, de la manera que es vol fer. No pot ser. Lleida necessita el seu moment. Catalunya s’ha de reequilibrar.

Després de desenes de desmentiments, veritats a mitges i conats de confusió (El Periódico)”, com molts, em sento enganyat i, per tant, el meu compromís serà la lluita per evitar-ho o, com a mínim, fer-ho, veritablement, reversible i amb data de caducitat clara i concreta. Tal i com el mateixconseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha assegurat que la possible captació d’aigua del riu Segre per l’àrea metropolitana de Barcelona només es farà de forma temporal i amb condicions (diari Avui)”. És més, la captació d’aigua del Segre per a Barcelona serà, segons el titular de Medi Ambient, “temporal” i es desmuntarà “tan bon punt acabi la situació d’excepcionalitat a la conca del Ter-Llobregat o quan entri en funcionament la dessalinitzadora del Prat, previsiblement la primavera del 2009” (El Periódico). Per tant, a complir! I davant el possible transvasament del Segre, negociació amb el territori, com ja expressava el Manifest de Vallbona i, posteriorment, el Compromís per Lleida. Ara toca recuperar credibilitat, obrir debat i prendre mesures sobre el creixement insostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, en aquest sentit, reequilibrar el territori. 

Finalment, de nou, dos pots interessants sobre el tema (tots dos reflexen l’entrevista a Ramon Folch): el primer, de nou, de Raül Romeva, “Més sobre l’aigua: Ramon Folch també dóna pistes importants (entrevista a El Punt, 23 de març de 2008)“, i de Jordi Solé, “La demagògia de l’aigua“.

2 thoughts on “Davant el transvasament: compromís per Lleida

  1. Bon dia,

    Estic interessant en obtenir informació sobre el ‘Compromís de Lleida’, però no informacions periodístiques sobre el tema, ni el decàleg -manifest que es va signar, sinó algun document-estudi on has faci una diagnosi de la problemàtica lleidatana això com les solucions que proposa el Compromís.

    Moltes gràcies.

    Jordi Garcia i Palou

  2. Retroenllaç: La Voz de Barcelona | Diario blog de noticias | Política, Cultura, Medios y Opinión en internet» Política » Dirigentes de ICV critican la política del agua de la consejería de Medio Ambiente

Deixa un comentari